658 km: van Bogota naar de grens met Venezuela bij Norte de Santan

More information

Vanaf eind 2018 vluchtten miljoenen mensen weg uit Venezuela vanwege de economische en politieke crisis. Veel van hen vluchtten naar Colombia om daar een nieuw leven op te bouwen. Maar toen kwam ook in Colombia het coronavirus aan.

Door de economische gevolgen van de coronacrisis zijn veel migranten niet meer in staat om in hun levensonderhoud te voorzien. Daarom besluiten veel migranten om terug te keren naar Venezuela. Vaak lopend. Maar dat brengt naast risico op verspreiding van het virus ook gevaren met zich mee, zoals beroving en gevaar voor mensenhandel.  

Het Colombiaanse Rode Kruis werkt keihard door om migranten bij de grenspunten te helpen. Ze bieden basisgezondheidszorg en er is een telefoon/Whats-applijn beschikbaar voor o.a. psychosociale ondersteuning. Er zijn ook ruimtes gecreëerd voor kinderen en gezinnen die emotionele steun nodig hebben. Om mensen in hun eerste levensbehoeften te helpen voorzien, worden voedselpakketten en tegoedbonnen uitgedeeld. Inmiddels heeft het Colombiaanse Rode Kruis al 40.000 migranten weten te bereiken met hun hulpverlening!

25/09/2020
16:30
View all