Tien tips voor een succesvolle actiea


Tip 1

Een actiepagina met foto’s en teksten zorgt voor meer donaties. Upload foto’s die met jou en jouw actie te maken hebben. En vertel waarom jij de actie bent gestart.

Tip 2

Het helpt om eerst een paar donaties binnen te hebben voor je je actie naar bekenden stuurt. Vraag je familie en beste vrienden eerst persoonlijk om een donatie te doen voordat je alle andere mensen vraagt om te doneren. Goed voorbeeld doet namelijk goed volgen.

Tip 3

Zet de link van je actiepagina met oproep onder je naam/handtekening in al je e-mails zodat iedereen die je mailt de actie ziet.

Tip 4

Vertel aan je collega's, (sport)vrienden, buren en familie over de actie die je bent gestart (op 1,5 meter uiteraard!) en stuur ze direct een linkje naar jouw actie door.

Tip 5

Maak een WhatsApp-groep aan met veel van je contacten die elkaar kennen. Stel je vraag en verwijs naar je actiepagina. Bedank in deze groep de mensen die aangeven dat ze gaan doneren zodat alle groepsleden dat zien. Hierdoor is de kans groter dat anderen zich ook betrokken voelen en je actie zullen steunen.

Tip 6

Jouw pagina heeft een unieke QR code. Iedereen die hem scant, komt rechtstreeks op jouw donatieformulier uit. Dus zet ‘m in je e-mailhandtekening of print hem uit en hang hem op voor het raam. 

Tip 7

Op je actiepagina kan je eenvoudig nieuwsberichten toevoegen. Deze kun je dan delen via social media. Vertel ook via statusupdates regelmatig hoe het staat met je actie. De kracht van een boodschap zit hem in de herhaling. Leuk nieuws: binnenkort is het ook mogelijk om je kilometers bij te houden op je actiepagina. Daarover hoor je snel meer.

Tip 8

Ervaring leert dat de laatste twee weken van je actie het meeste gedoneerd wordt. Dat is dus de eindsprint voor je actie. Zet dan ook je eindsprint goed in en vraag je donateurs om hulp daarbij. Want die zullen ook graag willen dat je je streefbedrag haalt.

Tip 9

Vergeet niet om ook bedrijven te benaderen om je te sponsoren. Je werkgever, een goede klant, een fijne leverancier. Als dank kan je daarover een speciaal nieuwsbericht schrijven en verspreiden met hun naam daarin. Of hun logo als afbeelding plaatsen op je actiepagina.

Tip 10

Niet iedereen zal direct gaan doneren. Stuur daarom herinneringsmails of WhatsApp-berichten als ze nog niet hebben gedoneerd. De aanhouder wint!

Hulp nodig? Wij staan voor je klaar

Wij helpen je graag om je actie tot een succes te maken. Neem gerust contact op via kilometersvoorkansen@redcross.nl

Gaat het goed? Laat het ons weten!

Gaat het goed met je actie en heb je daar een bijzonder leuk verhaal bij? Laat het ons weten. Stuur ons een berichtje via kilometersvoorkansen@redcross.nl en misschien delen we jouw actie en verhaal via onze nieuwsbrieven.

Heb je nog tips voor ons?

Wij geven hier tips maar misschien heb jij ook nog goede tips voor iedereen. Heb je tips voor andere actievoerders? Laat het ons weten via kilometersvoorkansen@redcross.nl.